Το Lab2Art αποτελεί προσωπικό εγχείρημα της εικαστικού Ζωής Πυρίνη. Είναι ένα project που είχε στο μυαλό της σε πρωτόλεια μορφή, ήδη από το 2003 που αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Η ιδέα ενός χώρου ή, καλύτερα, ενός εργαστηρίου καλλιτεχνικής έκφρασης που θα έφτιαχνε η ίδια από την αρχή σύμφωνα με το ακαδημαϊκό πρόγραμμα και τις αρχές που διδάχθηκε, κατάφερε να πραγματοποιηθεί μέσα σε οχτώ χρόνια από τότε. Το Lab2Art δημιουργήθηκε στο Λουτράκι το 2010 και έχει ήδη καταφέρει να γίνει πόλος έλξης όλων των ηλικιών και των ανθρώπων που θεωρούν ότι η τέχνη δεν είναι κάτι άπιαστo⋅ αλλά μεράκι, δημιουργία, σπουδή και πάνω από όλα ψυχαγωγία και μέσο προσωπικής εξέλιξης.

Με εντατική δουλειά και φροντίδα, οι χώροι του Lab2Art περιλαμβάνουν πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις και ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια τόσο για τους μικρούς μαθητές, όσο και για τους ενήλικες. Διαθέτει εργαστήριο κεραμικής, ζωγραφικής – σχεδίου, γραμμικού σχεδίου, αγιογραφίας, σκηνογραφίας, θεάτρου και φωτογραφίας, καθώς και ανεξάρτητους χώρους για τις διαλέξεις, τις προβολές μαθησιακού υλικού, και αίθουσες για την πραγματοποίηση των υπολοίπων μαθημάτων και σεμιναρίων.

Κάθε χρόνο εμπλουτίζει όλο και περισσότερο το δυναμικό του με άριστα καταρτισμένους στο αντικείμενό τους καθηγητές, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων, για να προσφέρει όλο και περισσότερες επιλογές μαθημάτων και σεμιναρίων πάντα γύρω από την τέχνη και πάντα 'χτισμένα' σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά πρότυπα.

Πέρα από αυτό, σκοπός ολόκληρης της ομάδας καθηγητών του Lab2Art δεν είναι να δράσει μόνο σαν ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι σπουδών, αλλά να βοηθήσει τους νέους καλλιτέχνες της περιοχής, ερασιτέχνες και μη, να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις διάφορες εκθέσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που περιλαμβάνει στο ετήσιο πρόγραμμά του.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα της σχολής για να λύσουμε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα προσφερόμενα μαθήματα.

Καλή αρχή!


ΔΡΩΜΕΝΑ // ΝΕΑ

Ομαδική έκθεση μαθητών 4-12 ετών 2014 Έναρξη μαθημάτων 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 Ho!Ho!Ho!Lab4Xmas!
Kounia Bella Xmas Έναρξη Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης Έναρξη τμήματος decoupage Έναρξη Μοντέλου Έναρξη Μαθημάτων 2012 Έκθεση Ζωγραφικής στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου. Ομαδική έκθεση Σπουδαστών '11 - '12 FestivArt 2012 Χριστούγεννα με το Ευθύμειο Κέντρο

ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

National Portrait Gallery 2014 Art Athina 2nd International Festival of Architecture Schools Έκθεση αποφοίτων ΑΣΚΤ 2013
Μια βόλτα κολωνάκι. Πινακοθήκη Helmut Newton Athens Photo Festival '12 Φίλοι της Τέχνης Απ’ τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ: ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ Γιάννης Κουνέλλης Ugo Rondinone - NUDE Βάλλυ Νομίδου Lucian Freud / National portrait Gallery