Φίλοι της Τέχνης


 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με γενικό τίτλο «Στην αναζήτηση της Αρχιτεκτονικής- Κωνσταντίνος Ν. Παπαοικονόμου», από τον σύλλογο Friends of Art.

Πρόκειται για την πρωτοποριακή έκθεση αρχιτεκτονικής φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο του Κωνσταντίνου Παπαοικονόμου. Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικά σχέδια από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, αποτυπωμένα με την σύγχρονη προσέγγιση του δημιουργού.

Η έκθεση αποτελεί ορόσημο για τους φιλότεχνους της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα τέτοιο εικαστικό γεγονός διοργανώνεται στην περιοχή. Αξίζει να σημειώθεί ότι ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία του συλλόγου πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην τέχνη, ανεξάρτητα από την γνώση, την εμπειρία ή τις πεποιθήσεις, η είσοδος θα παραμείνει ελεύθερη για το κοινό.


Ο Κωνσταντίνος Ν. Παπαοικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 & μεγάλωσε στην Κόρινθο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο τμήμα Ανακαίνισης & Αποκατάστασης κτιρίων στο ΤΕΙ Πάτρας μετακόμισε στην Οξφόρδη για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα σπουδάζοντας Αρχιτεκτονική. Είναι κάτοχος του Bachelor in Architecture & συνεχίζει τις Μεταπτυχιακές του σπουδές. Έργα του έχουν παρουσιασθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας ενώ έχει σχεδιάσει & Pavilion για τη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια.


 Ο σύλλογος friends of Art αποτελεί έναν φορέα πολιτισμού στην πόλη της Κορίνθου που έχει στόχο την παρουσίαση και προώθηση όλων των μορφών των τεχνών. Φιλοδοξώντας να συμβάλλει στην κατανόηση και προσβασιμότητα στην τέχνη για μικρούς και μεγάλους, το έργο του συλλόγου αποσκοπεί στον εμπλουτισμό, την υποστήριξη και την εκπαίδευση σε θέματα τέχνης για τους κατοίκους της Κορίνθου, του Λουτρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 


 


Σύλλογος friends of Art:

Κωστή Παλαμά 48, Κόρινθος www.foa.grΏρες λειτουργίας έκθεσης: 12/9 - 21/12

Τετάρτη & Παρασκευή, 19.00 – 21.00


Είσοδος δωρεάν