ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ // ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Το παιδικό τμήμα ζωγραφικής του Lab2art προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά από 4 έως 12 χρόνων να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και να αναπτύξουν την φαντασία τους. Δεν είναι όμως ένα τμήμα που στοχεύει στη δημιουργική απασχόληση και μόνο του παιδιού, αλλά επιδιώκει τη γνώση και την παίδευση του μέσω της δημιουργίας. Επίσης, η διδασκαλία γίνεται πάντα σύμφωνα με την ηλικία και τις απαιτήσεις του κάθε μαθητή. Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση του παιδιού για έκφραση και δημιουργία, η καλλιέργεια της παρατήρησης, η ανάπτυξη της κριτικής και αισθητικής αξιολόγησης, καθώς και η παροχή πληροφοριών και ερεθισμάτων πάνω στην εικαστική γλώσσα και την ιστορία της ζωγραφικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο τομείς: (α) Πρακτική και (β) Θεωρία. Δεδομένου του χαρακτήρα του προγράμματος, η πρακτική καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων.  Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του έτους, οι μικροί σπουδαστές θα γνωριστούν με:

-       τις βασικές αρχές του χρώματος

-       τις βασικές αρχές σύνθεσης

-       τις βασικές αρχές της χαρακτικής

-       τις βασικές αρχές της γλυπτικής

-       τον σχεδιασμό τρισδιάστατου χώρου

-       στα πλαίσια της δημιουργίας θα γνωριστούν επίσης με τους μεγάλους δημιουργούς και το έργο τους, βελτιώνοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους λεξιλόγιο.

Θα πειραματιστούν με:

-       τις τεχνικές του κολάζ

-       τις μεικτές τεχνικές

-       ευφάνταστα υλικά

-       τυπώματα

-       υδατογραφίες

-       χειροποίητες κατασκευές

-       εικονογράφηση και άλλα πολλά.

Όλα αυτά σε έναν υπέροχο χώρο, λίγα λεπτά από το κέντρο του Λουτρακίου καθώς και σε μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ζωγραφικής στην Κόρινθο.

Κατά τη διάρκεια του σπουδαστικού κύκλου θα πραγματοποιηθούν επίσης προβολές, επισκέψεις σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους για τα μεγαλύτερα παιδιά. Στο τέλος κάθε σπουδαστικού έτους, όλα τα παιδιά συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιείται στους χώρους της σχολής και αποκτούν το δικό τους καλλιτεχνικό portfolio με τα έργα τους. Δίνεται επίσης βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων.

 

Σημείωση: Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.Γίνονται δεκτοί μαθητές καθ' όλη τη διάρκεια της χρονίας.

 

Ώρες μαθημάτων: καθημερινά  (μία συνάντηση την εβδομάδα ανά τμήμα)

Διάρκεια μαθήματος: 90 λεπτά

Διδάσκουσα: Ζωή Πυρίνη
Λειτουργεί κάθε μέρα από τις 16:00 - 17:30 & 17:30 - 19:00

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ