ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ // ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
Τι πραγματικά έγινε στο μυστήριο της μαύρης πέρδικας; Ο παππούς γιατί κρύβει στο συρτάρι πεταλούδες; Πότε τα κολιμπρί του Αβγατηγανιστάν πετούν ανάποδα; Που εργάζεται ο τελευταίος καουμπόι της στρογγυλής τραπέζης; Ποια είναι η μυστική ζωή των παπουτσιών; Τι γεύση έχει ένα βατραχοφιλέτο με σως καραμελωμένων λουλουδιών και τηγανητές καρέκλες; Είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν από μικρούς συγγραφείς.

 

Τα μαθήματα δημιουργικής γραφής του Lab2art σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν τους μαθητές στη γραφή και να τους απελευθερώσουν δημιουργικά, σε ένα μάθημα που δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Η έκφραση, είναι ένα εφόδιο που βοηθάει το παιδί στην καθημερινότητα και στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων του. Μέσω των μαθημάτων αποδομούμε τη λέξη και τη φράση, φτιάχνοντας ολόδικές μας. Λέμε τα παραμύθια αλλιώς, γράφουμε δικά μας παραμύθια και ιστορίες και τα εικονογραφούμε με τη συμβολή του παιδικού τμήματος ζωγραφικής του Lab2art. Ασκούμαστε στη γραφή μαθαίνοντας τις τεχνικές της και πάνω από όλα παίζουμε. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων καλλιεργείται επίσης η σχέση του παιδιού με την ανάγνωση και τον κόσμο της λογοτεχνίας, καθώς θα γνωρίσουμε παρέα όλους τους σπουδαίους ήρωες της λογοτεχνίας

 

Με λίγα λόγια, η δημιουργική γραφή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια καινούρια εκπαιδευτική μέθοδος, ένα παιχνίδι με τις λέξεις που προσεγγίζει τη γλώσσα βιωματικά με σκοπό την κατάκτησή της.

 

Οι διδάσκοντες είναι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού τμήματος Δημιουργικής Γραφής της Παιδαγωγικής Σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

 


Συναντήσεις: Σάββατο, Τμήμα Α> 10:00 - 11:30 (β' + γ' Δημοτικού) // Τμήμα Β> 12:00 - 13:30 (δ' + ε' + στ' Δημοτικού)

Έναρξη: Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

 

*Oι μικροί σπουδαστές θα έχουν στη διάθεσή τους την παιδική δανειστική βιβλιοθήκη του Lab2art.
Λειτουργεί κάθε Σάββατο 10:00 - 11:30 (β' + γ' Δημοτικού) // Τμήμα Β> 12:00 - 13:30 (δ' + ε' + στ' Δημοτικού)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ